Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Souhlasím, ale dovolím si opravu: Evropa nemá žádné křesťanské základy. Na evropské hodnoty, tradice a ctnosti se přisály křesťanské organizace jako olbřímí pijavice. Nic, nic a do třetice nic dobrého nepřinesly. Ta láska k bližnímu, kterou se furt voháníte, to je přesně to, co dělá teď váš šéfík - vítá agresory.

A proč? - No, protože vymíráte. Takže šéfík si spočte, že až bude náboženské vyznání povinné, tak on resp. jeho následovníci díky vstřícnosti budou ušetřeni likvidace a zůstanou alespoň takovými malými šéfíky v chalifátu.

Křesťané. :-P

0 3
možnosti
TT

*náboženská vyznání povinná

0 0
možnosti
JL

Člověče, než začnete používat různé novotvary, zkonfrontujte to s encyklopedií.

1 1
možnosti
RT

Používám novotvary, protože některé směry nelze zařadit do klasických kategorií.

0 0
možnosti
Foto

A77l70e22š 12M93e72r33t10a

14. 12. 2016 19:52

Ach ty pojmy. Vysvětlovat, že sociální liberalismus, či liberální socalismus má toho s neomarxismem pramálo společného nemá cenu, protože odborníci na neomarxismus tvoří 99% účastníků těchto diskusí. Ovšem mám pocit, že váš citát, že: neoliberálové chtějí naprogramovat život občanovi již od narození a ve svobodě rozhodování vidí jen nepříjemnosti a nástrahy, přivodí mnohým zapřisáhlým pravičákům srdeční kolaps. Neoliberálové prosazují, co nejmenší stát a absolutní svobody, tedy i svobodu pohybu kohokoliv kamkoliv po celé planetě, což jediný sluničkářský bod z jejich ideologického portfólia. Jedině v čemž s vámi souhlasím je to, že historii nemůžeme posuzovat dnešníma očima, ale musíme zohlednit kontext doby.

0 0
možnosti
RT

Dnešní neoliberálové bohužel již co nejmenší stát a svobodu jednotlivce neprosazují. V dnešní době se pouští také do sociálních experimentů. Proto jsem záměrně použil termín liberální socialisté.

0 0
možnosti
JB

J75a93n 44B60u21r30d43a

14. 12. 2016 19:43

Argumentovat proti předkládaným 'neomarxistickým' pozicím je jednoduché; škoda jen, že tyto pozice nikdo nezastává.

0 0
možnosti
KC

Velmi zdařilá analýza, k níž netřeba nic podstatného dodat, autorovi ode mne patří karma s hvězdičkou. Jediné, co bych doplnil, by bylo - všemi možnými demokratickými prostředky prosadit zdravý rozum vycházející z dlouhodobých evropských hodnot. Neomarxizmus a neoliberalizmus jsou hlavními nástroji k likvidaci Západu a nastolení nové, zničující totality.

9 0
možnosti
RT

Díky, také to tak vnímám.R^

1 0
možnosti

Takovou práci to muselo dát a přitom taková blbost, že?

3 8
možnosti
FB

Přesně tohle mě taky napadlo. :) Ale jsou tam všechna moderní slovíčka (elity, neomarxismus, islám... jen sluníčko mi tam chybělo...), tak to čtení bylo celkem veselé.

2 5
možnosti
Foto

Neomarxismus je cesta průměrných, skutečné elity zde nelze hledat!?

1 0
možnosti
KM

K31a71r45e89l 98M94a94s98e86k

14. 12. 2016 18:48

Spousta nesmyslných nálepek bez jediné myšlenky. Rv

5 10
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS