Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lze oouze gratulovat k argumentačně propracovanou obhajobu počínání Rusů v Čečně a jinde.

0 0
možnosti
Foto

Teda, autore, to se vám silně vymklo. :-/

Tak nemoudrý text a takovou neznalost, jste úplně vedle a situaci v Katalánsku vůbec neznáte.

Říká vám něco manifestace v roce 2010?

5 0
možnosti

Nejsem znalec tamních problémů, ale být ve vládě v Madridu snažil bych se, aby tam proběhlo referendum ohledně odluky Katalánska od Španělska. Nikdo neví přesně kolik lidí sympatizuje s odlukou a kolika lidem vyhovuje spojení. Často menšiny dovedou dělat pobuřování, aniž by většina s tím souhlasila.

1 0
možnosti

Pokud něco proti referendu dělal tak maximálně důslednou bagatelizaci.

0 0
možnosti

Myslím, že autor blogu přes jím deklarovanou objektivitu stojí plně na straně centrální vlády v Madridu. Svědčí o tom i snaha obhájit jednání policie , ovšem zapomíná, že ti lidé, kteří byli tak brutálně napadeni a ztýráni, nebyli žádní demonstranti , a už vůbec ne rozvášnění či sahající k násilí, ale voliči, kteří přišli využít své právo vyjádřit názor na budoucnost Katalánska.

5 3
možnosti
Foto

A44l61e58š 59M98e86r86t55a

1. 10. 2017 21:22

Svádět emancipační snahy Katalánců na nynější levicovou vládu je směšné. Chce si to trochu prohloubit historické znalosti.

5 0
možnosti

"Všichni víme, co dovede dav." To jistě? A vy jste viděl v Katalánsku vyrabované obchoy a rozbité výlohy (s výjimkou těch, rozbitých policií)?

Nepochybuji, že jde některým jen o koryta (tak, jako v ČSFR v 92.). Jenže Katalánsko bojuje o samostatnost již od začátku Francovy diktatury, to jste nevěděl?

A levicová vláda? Ta je u nás přece posledních téměř pět let (počítaje i tu Zemanovu "úřednickou"). No a co?

6 1
možnosti

Asi se taky trhnu, manželka moc nevydělá a děti stojí fůru peněz, když se osamostatním, bude mi podstatně lépe.

0 0
možnosti
Foto

J66i97r31k29a 48H30o93n92c71ů

1. 10. 2017 20:33

V jedné větě píšete, že náklady na vybudování ministerstev by byly velké, v jiné přiznáváte, že Katalánsko již svoji vládu má. A jestli je levicová? To je věc tamních voličů.

2 0
možnosti
Foto

Píšete-li si v popisku pod fotkou, že hledáte objektivní pohled na události, tak tentokrát se Vám to nepovedlo. Katalánsko je čistý plátce do státního rozpočtu, čili na zbytek Španělska doplácí. Chce to více číst. Oni katalánští politici - podle Vás - lačnící po funkcích v novém nezávislém státě byli zvoleni svými občany a co víc, získali nadpoloviční většinu. My Češi bychom mohli říct, že jsme vlastně svůj stát nechtěli a máme ho třeba proto, že Masaryk a Beneš také lačnili po funkcích v Československu a proto rozbili Rakousko-Uhersko. Každý národ dojde dříve či později k přání mít svůj stát a nyní je řada na Kataláncích.

8 1
možnosti

Češi za Rakousko-Uherska bohužel žádnou autonomii neměli, navíc jsme byli průmyslovou páteří Rakousko-Uherska.

Oproti nám bylo Uhersko výrazně zvýhodňováno, to se v dnešním Španělsku neděje. Vznik ČSR byl reakcí na nepružnost RU monarchie.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS