Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Zakldni problem, proc srovnavat tyhle nase dva lidi s temi Britskymi je v tom, ze se srovnavaji hrusky a jablka.

Oba Ch byli premiery s nejvetsi moci ve state. Zatimco nasi kandidati na prezidenta mohou byt tak maximalne prezidenty, coz je, priznejme si to, sice respektovana funkce, ale z hlediska exekutivy temer bezvyznamna. Ano, Britska kralovna je jeste mene vyznamnejsi z hlediska exekutovy, i kdyz z hlediska symboliky je nepomerne vyse nez cesky prezident.

Takze srovnavaci konstrukce je sice vytvorena hezke, ale uplne nesmyslne.

Na zaver je potreba podotknout, ze cesky prezident ma smerem k EU prakticky nulove kompetence. Hlavni kompetence smerem k EU drzi vlada.

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane blogere. Nevím odkud čerpáte své znalosti o Churchillovi, ale máte tam několik hloupostí. Zaprvé se nevypracoval od nuly. Měl šlechtický původ a ne ledajaký. Byl přímý potomek vévody z Marlborough, slavného vojevůdce. Jeho otec byl významným členem Toryů, když se mladý Winston stal členem. To není nula, jak ji chápu já. Ohledně jeho zásadovosti bych podotkl, že když Toryové začali v preferencích a výsledcích trvale klesat, přestoupil k Liberálům. Když se začali propadat Liberálové, vesele se k Toryům vrátil.

Nic z toho nesnižuje, že byl pro krizi WW2 mužem na pravém místě. Ale pil tolika lidem krev, že ho první poválečné volby poslaly do opozice. Pro mír nebyl tím pravým.

Srovnávání se Zemanem se ovšem týká naprosto jiných věcí. Jeho povahové vlastnosti ho nediskvalifikovaly v práci pro Velkou Británii v její nejtěžší hodině. A Zemana rovněž nediskvalifikují. A Česko žádné veselé časy nečekají.

1 0
možnosti
MJ

Pane jo, vždyť, až na ten závěr, píšete ve stylu "já o voze, ty o koze". V tom přirovnání přece vůbec nejde o to, jestli je někdo levičák nebo pravičák, ale o to, že slušný vzhled a uhlazené jednání není zárukou pevného postoje a rozhodnosti v krizové situaci a obhroublé jednání, doutníky a nějaká sklenka alkoholu neznamená, že ten člověk nemůže být ten pravý právě v té krizové situaci.

1 0
možnosti
Foto

Vzhledem k původu Winstona Churchilla nelze říci, že se vypracoval z ničeho. Tím ale vůbec nechci jeho zásluhy snižovat.

3 0
možnosti
JL

Zeman ma svuj match v Klementu Gottwaldovi. Oba vyznacuje bezmezna laska k mocnemu dubisku na Vychode, stejne tak laska k opojnym napojum, oba jsou lhari, oba plivli na tisicilety odkaz predku od Premysla a Svatopluka az po TGM a E. Benese a odmitli historicke zemske zrizeni a misto neho nastolili na doporuceni Moskvy kraje sovetskeho typu, oba vasnivi kuraci. Jediny rozdil mezi vidim je, ze Gottwald kouril cibuk a Zeman kouri cigarety

3 3
možnosti
Foto

Tak, prosím, mezi vášnivé kuřáky zařadte, prosím, i Václava Havla. AVáclavu Klausovi neprodleně zašlete děkovný dopis. A myslím, že Gustav Husák také nekouřil. Měl dost rozumu.

Tak, co s takovou argumentací?

1 0
možnosti
JR

J85a61r42a 31R64a12n76k

22. 1. 2018 22:08

Milose Zemana muzete srovnavat pouze s Putinem a Trumpem! Ani Churchill, ani Chamberlain.

4 6
možnosti
Foto

Chápu, že Vám by ,,sedl" spíše Chamberlain, ten mohl být i dle Vašeho gusta:-P

2 0
možnosti
JK

Jakékoli přirovnání kulhá a přirovnávání Zemana k Churchillovi a Drahoše k Chamberlainovi je naprosto zcestné, avšak účelově zcestné. Je to jeden z výsledků snahy přirovnávat současnou Evropu s Evropou před II. světovou válkou, ale to je naprostý nesmysl. Ty dvě etapy se sobě podobají jen některými znaky jako například tráva a topol, což jsou v obou případech rostliny, mají kořeny a ve vegetačním období jsou zelené, ale tím podobnost v zásadě končí.

8 2
možnosti
Foto

Za účelově zcestnou lze považovat u Vaší argumentaci. Ani já neupřednostńuji paralely s historií, ba naopak je často, a důvodně odmítám, jako vyloženě účelové. Ovšem, tak jako bylo známo velké riziko něm. nacizmu, vč. jeho ras. zákonů(!) i cílů, tak tam lze(!) co do rozpínavosti, ač pod ,,jinou ideologií" paralelu nalézt. A to nikoli účelovou!Nemluvě o tom, že ani A.H. by se bez podpory i kapitálové těžko dostal, či udržel u moci.

1 3
možnosti
JU

J50o60s27e12f 87U87l57m46a54n

22. 1. 2018 21:25

Evropa Churchilla potřebuje jako sůl, samozřejmě Zeman jím není. Zároveň ale bohužel platí, že Churchill by dneska vůbec neměl šanci, racionální uvažování se vytrácí a stává se vzácností.

5 1
možnosti
JB

J69a87n 57B21u69r16d69a

22. 1. 2018 21:03

Ten příšrný Brusel ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Tak;-D Zatím má ,,jen" nakročeno, ovšem dost fest, K OBDOBĚ RVHP. Už zbývá jen ta EU armáda, vždy připravená internacionálně zasáhnout tam, kde s to ,,poněkud vymyká"Rv

2 6
možnosti
Foto

;-) Pokud kdokoli volí toliko dle osob. sympatií, či antipatií, je velice lehkou kořistí vymývačů mozků:-/ Co se týká Churchila i Chamberleina, oba jistě věděli o norimbersk. zákonech III. říše. Ovšem toliko ten druhý si byl vědom naplno z toho plynoucího celosvět.nebezpečí!Dtto platí i současných kandidátech, tedy Dr ahoš a Bimbo, tedy M.Z.;-)

1 4
možnosti
Foto

Omluva za mnou špatně dané pořadí osobností z historie:-/ Tedy ,,toliko onen první si byl vědom ...!Tudíž pak snad jasná paralela k současnosti i podobenství W.CH.= M.Z.;-)

1 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS