Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Ajééééje tady zase úřaduje Polický v diskuzi. Intelektuál jeden co rozumí všemu. Jinak Halík musí být někým placený, není možné, aby tato slova jinak vypouštěl z úst :-P

5 1
možnosti
Foto

Mate tam zasadni omyl. V one vami citovane the zadny Jezis nebyl. Nemohl tedy nikoho znasilnit. Nehlede na fakt ze v dobe toho pana zadni muslimove neexistovali

3 0
možnosti
KT

Copak, copak?

Profesor Halík si dovolil vyslovit svůj názor?

To je ale darebák, když nesouhlasí s panem Troškou!

Tato země je Troškova, bacha na to, prof. Halíku!

8 19
možnosti
Foto

Poněkud trapné, Karle.

8 3
možnosti
JK

Když ta naše země Halíkova není, tak jak ji může rozdávat?

10 0
možnosti
SB

Našel inspiraci u pánů Chamberlaina a Daladiera.

5 0
možnosti
Foto

Člověče, vy jste vyděšenej. Ještě že píšete jen česky, že v okolnich zemich nevi jaké tady máme zbabělce. Tato doba, v tomto místě přeje hysterikům. Je mi z vás a vám podobných smutno. Copak nemáte žádné sebevědomí a hrdost?

3 27
možnosti
TB

Něco k článku by nebylo?

3 0
možnosti
JL

A k těm uprchlíkům - četl jsem nedávno, že za předchozí vlády migranti dostávali sociální podporu 20-30 000 korun měsíčně. A četl jsem dnes, že ožralí migranti v Calais, jeden z Etiopie a jeden z Eritreje napadli dvě ženské v autě - rozbili okna dřevem a napadli i je fyzicky. Takže: budeme je zachraňovat, ubytujeme je, budeme je živit, a to slušně, a oni nás budou napadat - jen tak z legrace? Jděte do háje s takovými uprchlíky.

18 1
možnosti
Foto

Nevím zda přímo Vy, ale obecně se Vaši soukmenovci pravidelně ohání tím, že naše společnost je postavena na křesťanských základech.

Součástí křesťanství je i pomoc potřebným, milosrdenství, soucit,...Pomoc uprchlíkům je dána přímo učením Ježíše Krista. Pokud někdo odmítá pomoc uprchlíkům (bez ohledu na jejich víru) přestože ti konkrétní se ničím neprovinili jen proto, že nějací jiní uprchlíci nebyli vděční nebo byli dokonce násilníci tak popírá podstatu víry jako takové-popírá Ježíšovo učení.

Pan Halík má tedy zcela nepochybně pravdu, že odmítání pomoci obecně (ne odmítání konkrétního provinilce, odmítání konkrétního násilníka, ale odmítání pomoci bez posouzení konkrétního žadatele) je u toho kdo se křesťanstvím ohání urážkou Krista.

2 28
možnosti
ZH

Zase plácáte naprosté nesmysly. Pomoc lze někomu, kdo je ve skutečné nouzi, nikoliv tomu, kdo nouzi předstírá, aby vás okradl a znásilnil.

8 1
možnosti
Foto

Mohl byste specifikovat to "země je naše". například moje "naše" se nepochybně dost liší od Vašeho "naše"

3 17
možnosti
SB

To máte pravdu. To se zcela nepochybně liší od Vašeho.

18 0
možnosti
Foto

Napsal jste to perfektně. Karma.

19 1
možnosti
JS

Na první pohled by se s tímto výrokem dalo souhlasit. Ale. Ono by to ale muselo platit i naopak. Pokud pan Halík navštíví nějakou muslimskou zemi, tam začne vykládat že jejich země není jejich a musí na svém území strpět cizí kultury a tuto misi přežije, pak se mu hluboce pokloním.

21 1
možnosti
JL

Ano, mohl by to zkusit v Palestině a říct to oběma stranám - Palestincům i Izraelcům. Schválně jak dopadne. U nás si jen lidi pomyslí něco o idiotech. Tam by mohl přijít k úrazu.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS