Diskuse

Petice na podporu kardinála Duky – proč podepsat

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Žádný katolík nemůže takovou petici podepsat, protože by to odporovalo učení církve, jelikož taková petice papeži vnucuje papeži, "Kristovu náměstku", jak se má rozhodnout v případě, kdy je rozhodnutí čistě na něm, a který je navíc jasně upraven kanonickým právem.

V církvi, a potažmo ani v božím království žádná demokracie není, a ani nemůže být.

Sama petice je tak popřením "tradičních hodnot", kterých se pan Troška dovolává, nejde o nic jiného než jen o klasickou propagandistickou kampaň, útočící na všechny nepřátele tzv. tradičních hodnot, to jest, na tzv. pražskou kavárnu

1 0
možnosti
Foto

Dnes druhý článek na stejné téma. Autor nechápe, že žádná petice, ať ve prospěch či neprospěch arcibiskupa, nic nezmůže.

Zajímal by mne názor pana Trošky, který měl před cca 4 lety na Dominika Duku v době církevních restitucí.

1 0
možnosti
Foto

Jistě Vatikán nebude tyto dopisy i petice brát v úvahu. Jde však o to, podpořit otce kardinála proti podlým útokům neomarxistů a udavačů. Podobně jiní nešťastníci po IWW vylomili z katolické církve svou československou církev. Je příznačné, že ani TGM, který katolíky opravdu neměl rád, tehdy tyto aktivisty nepodpořil.

0 0
možnosti
JB

J19a59n 44B75u54r32i85a36n

13. 2. 2018 20:56

Mimochodem předpokládám, že všichni podepisující jsou praktikující katolíci, protož jestli ne, tak je jim do toho tak nějak houby.

1 0
možnosti
RT

Petice je určena věřícím i nevěřícím bez rozdílu. Kardinál Duka podporuje tradiční hodnoty.

3 1
možnosti
ML

M86a83r37t79i61n 52L62a59c45o

13. 2. 2018 20:22

Pápež František sa ani jednou z "petícií" vôbec nebude zaoberať. Katolícka cirkev žiadny inštitút "petície" nepozná. Veriaci môžu mať svojho duchovného pastiera viac, alebo menej radi, ale nemôžu si ho vyberať v žiadnych voľbách, ani ustanoviť (odvolať) nejakým hlasovaním, či petíciou.

7 0
možnosti